tipteh logo

tipteh automatsko
  • PREBACITE NA
    AUTOMATSKO

Schmersal Sigurnosne brave i sklopke

 

Bezkontaktne solenoidne bravice MZM100
Solenoidna sigurnosna brava MZM 100 ima silu držanja od 500N. Integrirani senzor (patentirano od tvrtke Schmersal) šalje sigurnosnom modulu informaciju o stanju bravice (otvoreno/zatvoreno). Pokretnih mehaničkih dijelova nema pa nema ni mehaničkog trošenja bravice. Glatke površine onemogućavaju zadržavanje prljavštine pa se preporučuje ugradnja u prostore gdje su uvjeti rada izuzetno teški kao i na mjesta gdje moraju biti zadovoljeni higijenski standardi. MZM 100 omogućava veću toleranciju razdešenosti vrata pa je pogodan je za strojeve s vibracijama. Bravice su dostupne u IP69K zaštiti i otporne su na pranje pod visokim pritiskom. Stupanj sigurnosti je kategorija 4 (PLe). Uređaj se mogu spajati u seriju bez smanjivanja sigurnosne kategorije. Nadzor nad svim uređajima vrši samo jedan sigurnosni modul pa se štedi novac i prostor.
Standardni interlock uređaji / bravice:
Tvrtka K. A. Schmersal GmbH je jedna od najvećih proizvođača standardnih sigurnosnih interlock uređaja i bravica u svijetu.
Modeli su dostupni u plastičnim i metalnim kućištima, sa zaštitom IP67, izvedbom s naposkim zaključavanjem/otključavanjem (power-to-lock / power-to-unlock), te sa konektorskim priključkom ili uvodnicom. Uređaj se može aktivirati s aktivatorom iz više pravaca a dostupna je i emergency-release funkcija. Dostupni su i modeli s kodiranim ključevima (15.000 kombinacija).


AZ15/16 
sigurnosni prekidac sa odvojenim aktivatorom su najpopularniji model na tržištu.
AZM 300
je najnovija sigurnosna solenoidna bravica. Moguća su 3 pravca zaključavanja a dostupni su modeli s naposkim zaključavanjem/otključavanjem (power-to-lock / power-to-unlock). Stupanj zaštite IP69K, higijenski standardi i podesiva sila držanja.
TESZ
Model sigurnosne sklopke koja je ugrađena u šarke/pante vrata. 
AZ 3350
Sigurnosni metalni prekidac s odvojenim aktivatorom
STS
Sigurnosni sustav za otvaranje vrata sa solenoidnom bravicom ili prekidačem.. Poseban aktivator sa ugrađenom polugom.
AZM 200
Sigurnosna solenoidna brava s mehanizmom za otvaranje i zatvaranje vrata
Sigurnosni rubovi
Unutar gumenog profila ugrađena je fotoćelija (prijemnik - predajnik). Maksimalna  dužina jednog gumenog profila je 6 metara. Mogućnost nastavljanja i savijanja profila.
Potezna sigurnosna sklopka
Dostupni su jednostrani i dvostrani modeli.
Kod jednostranog model ZQ900 maksimalna dužina sajle je 50m a kod dvostranog modela T3Z068 maksimalna dužina sajle je 2 x 50 m. Robusna izvedba i kompletan pribor za montažu.
Sigurnosni relejni moduli 
Primjenjivi su za sve sigurnosne primjene: uređaje za isključenje u nuždi, interlock uređaje, magnetsk sigurnosne sklopke, optoelektroničke sigurnosne uređaje… Mogućnost proširenja.
Magnetski sigurnosni prekidači 
Veliki izbor modela. Cilindrično ili pravokutno kućište. Modeli s kodiranim magnetima. Priključak kabelski ili konektorski.
Nožne sklopke
Jednostruke ili višestruke, sa ili bez sigurnosne funkcije, metalno ili termoplastično kućište, sa ili bez zaštite.
Upravljački panel
Standardizirani, ergonomsko oblikovani modularni model upravljačke kutije opremljen s upravljačkim elementima po izboru operatera.
Upravljačke palice - Joystick
Aautomatsko ili ručno vraćanje palice u početni nulti položaj. Izvedbe s upravljanjem do 4 smjera. Moguće je prigraditi do 8 galvanski izloliranih kontakata. IP65/ IP67/ IP69K.
Sigurnosni podovi
Zaštita prostora ispred opasnih mjesta (strojeva, ...). Mogućnost kombiniranja različitih veličina.
Bezkontaktne sigurnosne sklopke 
Magnetski prekidač BN20 sa dodatnim magnetima/aktivatorima BP i sigurnosnim modulom. Velika brzina okidanja do 18m/s.
Sklopke s prenosom - GearSWITCH
Modeli G50/ G150 s prenosnim omjerom 1:17 do 1:450  /1 okretaj kotačića (cam) za aktiviranje kontaktnog bloka na 450 okretaja osovine/. U jednu sklopku moguće je ugraditi maksimalno 8 kotačića (camova) za aktiviranje kontaktnih blokova.  Uvjerenje VBG 70.
Dvoručna upravljačka konzola
Ergonomsko kućište, izvedba s (ili bez) ugrađenim tipkalima ili komplet s ugrađenim sigurnosnim modulom za dvoručno aktiviranje. Metalno ili plastično kućište
Standarne krajnje i pozicijske sklopke
Modeli serije 335 u metalnom kućištu. Sve moguće vrste aktivatora. Zaštita IP67 Aktiviranje samo sa jedne ili obadvije strane.
Sklopke za teške uvjete rada
Modeli serije 441 izvedeni su u robusnom livenom metalnom kućištu. Dostupni su modeli i s keramičkom izolacijom za temperature od -40° do +200°C. Moguće su izvedbe sa svim modelima aktivatora.
Sklopke za najteže uvjete rada
Modeli serije 250, 064, 067, 130 i druge namijenjene su za upotrebu u najzahtjevnijim aplikacijama. Sigurnosna zaštita IP67, prekidanje velikih struja, veliki broj kontakata...
Tipkala N serije
Najčešće se koriste za prehrambenu industriju, strojeve za obradu hrane ili zahtjevne primjene gdje se traže higijenski standardi. U skladu su sa EN 1672-2 i ISO 14 159 standardima.
Sklopka pozicije za pokretne trake
Modeli serije 330, 441, 250. Izuzetno kvalitetni metalni roleri različitih veličina. Metalno kućite, teški uvjeti rada.
Uređaj za siguran rad/ blokadu stroja 
Modeli se koriste za zaštitu osoba u potencijalno opasnim situacijama kada treba deaktivirati dio ili cijeli upravljački dio stroja. Koristi se za poseban mod rada na stroju (npr. servisni način rada). Dostupne su različite izvedbe i kombinacije tipkala.
Sigurnosni uređaji za Ex zone
Krajnje, sigurnosne i magnetske sklopke, solenoidne brave, potezni sigurnosni prekidači, komandni elementi (tipkala)...

Schmersal sigurnosni uređaji »
Schmersal sigurnosni moduli »