tipteh logo

tipteh automatsko
  • PREBACITE NA
    AUTOMATSKO

Leuze Electronic optički senzori

 

Senzori serije 53 i 55 izrađeni su od nehrđajućeg čelika i namjenjeni su najzahtjevnijim higijenskim primjenama u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.
Fiber optičko pojačalo serije 461/462/463 sa različitim vrstama optičkih vlakna (kabela) i specijalnih nastavaka, omogućuje sigurnu detekciju vrlo malih predmeta a može se ugraditi u uske i male prostore.
Serija 46B namjenjena je za klasične industrijske primjene kao što su: detekcija paleta, kutija i sličnih predmeta. Model s reflektorom ima  domet do 18m. Modeli u izvedbi s gušenjem pozadine imaju domet i do 2500 mm. pa se primjenjuju i za vrlo zahtjevne aplikacije.
Laserski senzor za mjerenje udaljenosti ODSL30S ima domet do 30 m (difuzno), rezoluciju od 0,1 mm, analogni strujni i naponski izlaz, RS232/RS422. Namjenjen je za različite primjene pozicioniranja, mjerenja promjera i udaljenosti. 

 

Fotoćelije serije 412 u cilindričnom kućištu promjera 12 mm napravljena je od metala sa staklenom optikom. Dostupna je u svim izvedbama (prijemnik-predajnik, retroreflektivna  i difuzna s gušenjem pozadine).
Serije minijaturnih senzora LEUZE je razvio prije više od 20 godina. Modeli takvih senzora zastupljeni su najčešće na grafičkim strojevima i svuda gdje je prostor za montažu ograničen.
Malih dimenzija, ali izuzetno moćna, serija 3B je rješenje za velik broj aplikacija u industriji. Dostupna je u kućištu zaštite IP67/IP69K. Neki modeli se primjenjuju za detekciju prozirnih i staklenih predmeta. Dostupna je u svim izvedbama od modela prijemnik-predajnik, modela s gušenjem pozadine, modela s laserskim svijetlom, ... po vrlo povoljnoj cijeni.
AMS 300 je najprecizniji mjerač apsolutne udaljenosti na tržištu. Na udaljenosti do 300 metara ostvaruje apsolutnu točnost od samo 2 mm. Izuzetno brz odziv. Svi BUS interface su na samom uređaju. Najčešća primjena je za pozicioniranje u automatskim regalnim skladištima.
Serija 8 aktivna je na tržištu više od 10 godina. Metalno kućište, staklena optika, rotirajući metalni konektor.Veliki broj modela za najzahtjevnije primjene. Priključni konektor M12.
Nova ekonomična serija 318B u plastičnom cilindričnom kućištu za jednostavnije aplikacije (transport, pakiranje...) gdje je bitna niska cijena. Promjer fotoćelije je 18 mm. Dostupna je u svim izvedbama u klasičnom ravnom kućištu ili sa optikom pod kutem od 90 stupnjeva. Priključni konektor M12.
Serija 96 dostuna je u preko 300 modela. Domet od 150 metara u izvedbi predajnik – prijemnik te velik domet u retroreflektivnoj ili difuzionoj izvedbi. Neki modeli predviđeni su za napajanje 230 VAC, s relejnim izlazom i s podesivim vremenskim kašnjenjem prorade...
Serija 28. Pouzdan i ekonomičan senzor za standardne primjene. Montira se kao standardni senzor s promjerom 18 mm a drugi dio senzora je klasično četvtasto kućište. Jasno vidljiva crvena svjetlost olakšava podešavanje. Zaštita kućišta je IP67.

LEUZE optički senzori »